Les carreres de cavalls són proves de velocitat que es realitzen entre dos o més cavalls.

Les carreres de cavalls és un dels esports més antics i populars que es coneixen, a més de ser un dels més organitzats i comercialitzats. Ja en les olimpíades de Grècia ia l'antiga Roma es gaudia d'aquest esport, tot i que es tractava de carreres de carros tirats per cavalls.En aquestes carreres, principalment competeixen cavalls de pura sang.Després de diversos estudis, s'ha conclòs que tots els pura sang actuals descendeixen tres principals sementals:

Byerly Turk, Darley Arabian i Godolphin Barb, que van ser importats a Gran Bretanya i posteriorment creuats amb eugues angleses fort.

Per igualar les competicions se li assigna un handicap a cada animal. Això és un pes basat en la seva edat, sexe, experiència de l'genet, etc. Així, es col·loquen barres de plom sota la cadira de l'cavall per compensar la diferència de el pes assignat i el real. Cada país té unes competicions i un calendari diferent de carreres. Les carreres de cavalls són controlades per jutges i càmeres que graven tota la cursa.

A n'aquesta secció. podreu veure tota la informació sobre les curses de cavalls i dels diferents premis que hi ha hagut del hipòdrom de Manacor.